Veckans skiva v. 34

Nu är det återigen dags att lyfta på hatten för en musiker som fortfarande håller igång. Barbra Streisand ger ut ett album under namnet "What Matters Most: Barbra Streisand Sings The Lyrics Of Alan & Marilyn Bergman". Hon är popdivan som under andra halvan av 1900-talet kom med snyftarhits som t.ex. "Memory" och "You Don´t Bring Me Flowers".
Hennes röst är trots att hon passerat 70 år, väldigt vacker och klar. Kul att hon släpper ett album nu, så att fler av min generation kan få upp ögonen för denna begåvning.

Barbra Streisand – Something New In My Life


Veckans skiva v. 33

Denna vecka vill jag framförallt tipsa om David Åhléns nya EP "New Jerusalem".
Sakralt, andligt och bländande vackert. Om någon skulle ha missat hans tidigare skiva "We Sprout In Thy Soil" så måste jag nämna den också.

Mitt andra tips är Lo-Fi-Fkn och deras snygga electropop i nya "The Last Summer" (Lo-Fi-Fnk – Kissing Taste). Jag är svag för hur prydligt de packat in melodierna, och hur dessa framgår så starkt genom allt ljudfrosseri. 

David Ahlen – He gives


Frizon 2011

Återigen besökte jag festivalen Frizon utanför Örebro. Det var (förutom kylan) en väldigt mysig vecka. Trots att det är en musikfestival så hamnar musiken i skymundan för möten, seminarier, socialt umgänge och kalla tältnätter. Med Wrestling With Angels gjorde vi en konsert som blev lika bra som vi planerat och hoppats på. Frågan om huruvida detta var våran sista spelning dök upp flertalet gånger, och svaret är att vi helt enkelt inte vet.
Vad det gäller musiken i övrigt så var det (som vanligt) Emil Svanängen som stal förstapriset. Även Gungor från USA var intressanta. Här kommer några bilder jag knäppte med min nya (flickvännens gamla) systemkamera.


Veckans skiva v. 32

Yukimi Nagano leder bandet Little Dragon som gav ut sin "Ritual Union" i slutet av Juli. Det är souligt och funkigt på ett väldigt avslappnat sätt. De här göteborgarna har fångat mitt intresse med sin storslagna småskalighet. Får tacka mina vänner Max och Dan för detta tips!

Little Dragon – Ritual Union


Veckans skiva v. 31

Hos Fruit Bats hittar vi mycket likheter med t.ex. The Shins. Med en röst som är lite en blandning av John Lennon och Bob Dylans (kanske inte på just låten jag länkar nedan) leder oss sångaren genom tio trevliga låtar! Det är inte så att jag går i taket, men det är charmigt. Fruit Bats nya skiva "Tripper" är det alltså som gäller denna vecka.

Fruit Bats – The Banishment Song


RSS 2.0