Musikmusikmusik.


Här är några album som jag fastnat för under vintern:

Donkeyboy - Caught in a life
Bon Iver - For Emma, Forever Ago
Regina Spektor - Far
Salem Al Fakir - Ignore This
John Mayer - Heartbreak Warfare


På tal om musik så var jag på Loney Dear i Norrköping för ett par veckor sen.
Ja, jag fick hålla med Olle när han sa: "en av de slappaste konserter jag varit på..."
Emil är verkligen säker på scenen och har inga krav på sig själv att sätta upp en hejdundrande scenshow (Vilket kanske inte är så enkelt när man spelar själv) eller att ens planera låtordning osv. Han är mest bara sig själv. En mycket harmonisk känsla infinner sig alltid efter att ha upplevt Loney Dear live, speciellt när han spelar utan sitt band.

(Usch, tiden går så sakta när ens flickvän är bortrest!)


Dating in the dark

Jag tänkte bara tipsa om 5:ans "Dating in the dark" som går Tisdagar 20.00. Intressant/pinsamt att se hur människor fattar tycke för varandra i mörkret och sedan blir bestörta eller glada när de får se hur personen de träffat ser ut. Ja ni, tänk om insidan ändå vore allt! Men ja, morgondagens program verkar ju innehålla en liten snuskhummer? Se trailern för morgondagens program här: http://www.kanal5play.se/klipp/play/datinginthedark-trailer-104


Dave Matthews Band

Igår var jag och min vän Tobias och lyssnade på Dave Matthew Band på fryshuset i Stockholm. Bandet som jag gillade mycket under en period i gymnasiet skulle nu bli väldigt spännande att få se live. Blåsen, trummisen, sångarens minspel, texterna och det goa svänget. Våra förväntningar var höga.

Men ack, ibland blir det inte sådär bra som man hoppats på. De lät bli att spela låtarna ifrån min favoritskiva och spelade istället mest låtar ifrån nya skivan som jag inte lyssnat speciellt mycket på.

De jammade alldeles för mycket. Ljudbilden kändes grötig. Konserten kändes ogenomtänkt och haffsig. Jag blev trött i benen. Sugen på cola. Vi satte oss på läktaren. Kom en låt jag kände igen. Å, äntligen en lugn, det behövdes. De avslutade med något konstigt omoget "shake that ass" som varken passade för deras egen ålder plus hälften av alla i publiken.

Men äsch. De kommer alltid att ha någon sorts plats i mitt hjärta! 


Makeover

Jag och Linn gjorde om lite på mitt rum häromveckan. Jag hade samlat på mig så mycket saker som jag kunde slänga av med. Fem fulla plastpåsar med skräp blev det! Det känns ganska mycket fräschare.

Före:
Efter:
De döljer sig bakom vackra omslag.

Ni vet nog själva hur tråkigt det är när man köpt med sig lite ostbågar, hyrt en film, bänkat sig i soffan och tror att man kommer bli underhållen en ledig och bekymmersfri lördagkväll. Det hela slutar istället med tunga ögonlock, ivägspringande tankar, allmänt dösnack, sömn eller varför inte en eller två pussar. Jag tänkte bara varna er för tre filmer i filmhyllorna som jag tycker att ni ska hålla er borta ifrån. "Varning, den här är tragiskt dålig" borde det stå på dessa:


RSS 2.0