Flyttar bloggen

Får nu hänvisa till http://nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=7109140# där jag kommer fortsätta mitt bloggande. Kommer antagligen inte att skriva här alls i framtiden. Känns nästan lite lustigt, men kul att börja skriva på NT istället. Hoppas ni hänger på! Allt gott.
- Lukas

Veckans skiva v. 36

16 Horsepower sammanställer sin karriär i det aktuella släppet "Yours Truly". Det var i början av förra årtiondet som jag hörde låten "For Heaven´s Sake". Den greppade tag i mig, men resten av deras alster lyckades då inte övertyga. Sen dess har mina öron blivit mer öppna för det folkliga soundet, och jag köper till och med de punkiga influenser som skräpar ner produktionen. Det är en svulstig och massiv ljudbild som får varenda hörselhår i öronsnäckan att böja knä.

16 Horsepower – For Heaven's Sake (1998, "Low Estate")


Veckans skiva v. 35

Till skillnad från Nicolai Dungers tidigare plattor är den här mer nedplockad. Den är inte jazzig som hans "Nicollide And The Carmic Retribution" och inte lika storslagen som hans "Eventide". Hans nyutgivna "Ballad Of This Land" är den fina rösten i sitt esse, för det mesta över akustisk gitarr. Den svenska musikern har genom åren utforskat många vrår i den stora musikvärlden och nu till slut landat på en lugn plats som ligger mig varmt om hjärtat.

Nicolai Dunger – Lost in Freedom


RSS 2.0